Lucians-logo

Byte

Omdat Lucians Websites ontwikkelt op basis van de Joomla! CMS, is het ook van belang een provider te kiezen, die Joomla! goed kent en uitstekend ondersteunt.  Daarom werkt Lucians samen met Byte Hosting.

Byte Hosting

Byte Hosting in Amsterdam is een uitstekende provider, die zijn naam op het Joomla-gebied al lang heeft gemaakt. Byte verzorgt de hosting van kleine en grote ondernemingen en biedt een uitstekende service tegen interessante tarieven.

Met meer dan 1600 Joomla klanten is deze provider uitstekend ingesteld op het toepassen van een Joomla CMS. Dat kan niet van sommige andere providers gezegd worden.  

Byte hosting is hoge kwaliteit hosting

Door het inzetten van innovatieve en slimme technieken, heldere procedures en processen en een leuke groep hoogopgeleid personeel is Byte in staat om zeer hoge kwaliteit hosting te leveren.

Byte heeft vele duizenden tevreden klanten en partners

Sinds 1999 is minder dan 2% van de klanten van Byte overgestapt naar een concurrent. Daarentegen bestaat 50% van de groei uit bedrijven die naar Byte toe verhuizen.
Byte heeft zonder marketingcampagnes een constante groei van 50% per jaar: allemaal dankzij positieve mond-tot-mondreclame. Byte heeft zo'n 8000 klanten en dit groeit met ongeveer 500 per maand.

Byte bestaat sinds 1999

Tien jaar is een lange tijd voor de hostingmarkt. Dat betekent dat Byte reeds jarenlange ervaring heeft opgebouwd en de meest uiteenlopende problemen heeft opgelost. Zowel technisch als organisatorisch. Byte is bovendien financieel gezond. Byte werkt met 14 enthousiaste, hoogopgeleide mensen op het kantoor aan het Rokin te Amsterdam.

Byte heeft grote en bekende klanten

Bekende Nederlanders zoals Frans Bauer, Najib Amhali en Arie Boomsma zijn klant by Byte. Deze sites horen bij de drukst bezochte van Nederland. Het veilig en snel verwerken van miljoenen "hits" per dag is alleen mogelijk als je de zaken goed in orde hebt. Ook een aantal bekende, landelijke organisaties hebben voor Byte gekozen. Zoals Histor, Westland Kaas, Rabobank en Artsen zonder Grenzen.

Byte werkt mee aan opensource software

Byte maakt intensief gebruik van opensource en geloven in de principes van vrije software. Omdat Byte tot de "heavy users" behoort, komt Byte regelmatig knelpunten en limieten tegen in opensource applicaties, waarvoor ze dan een oplossing bedenken en deze teruggeven aan het opensource project. Projecten waar Byte aan mee werken: Debian GNU/Linux, Joomla CMS, Magento E-commerce, Apache webserver, PHP programmeertaal, Perl programmeertaal.

Cluster Hosting

Byte host alle sites op een loadbalanced cluster. De basis van Cluster Hosting houdt in dat uw website/applicatie door meerdere servers wordt ondersteund. Uw site staat niet op 1 fysieke server, maar elke dienst (webserver, databaseserver, fileserver) draait op 2 of veel meer fysieke servers. Byte gebruikt al jarenlang clustertechnologie voor haar serverpark en is hierin zeer ervaren.

Replicatie Databases

Byte repliceert de databases van Business Hosting pakketten. Dit betekent dat informatie altijd wordt weggeschreven naar twee fysieke database servers. Het uitvallen van uw primaire databaseserver leidt niet tot dataverlies. Dit is een unieke feature in onze branche!

Load Balancing

Aan de poort van het cluster staan load balancers. Deze servers zorgen voor de gelijkmatige verdeling van resources over de verschillende achterliggende webservers. Natuurlijk zijn er twee loadbalancers, zodat het uitvallen van 1 loadbalancer geen gevolgen heeft voor de prestaties.