Skip to main content

Onze Blog

Joomla! en YOOtheme winnaars ‘2023 CMS Critic People’s Choice Awards’

Lucians | Blog
CMS Critic is een online platform dat zich bezighoudt met de ontwikkelingen op het gebied van content management systemen. Zij houden niet alleen bij wat er in het vakgebied gebeurt, delen kennis en proberen hier de onafhankelijke bron in te zijn, zij reiken ook jaarlijks de CMS Critic People’s Choice Awards uit. Zoals de naam van de prijs al zegt zijn het de stemmen van de mensen uit het vakgebied die de prijzen verdelen.

Afwezigheidsassistent instellen in Office 365

Lucians | Blog
Tijd voor vakantie! Is je Out of office al ingesteld? Gebruik je Office 365 dan kan je makkelijk je Out-of-office of automatische antwoorden via e-mail instellen via onderstaande tip.

Ophalen bij een PostNL locatie

Lucians | Blog
De hedendaagse consument bepaalt graag zelf waar en wanneer zij hun pakketten ontvangen. Met de bezorgoptie Ophalen bij een PostNL locatie kun je in de checkout van je Hikashop webshop aan deze behoefte voldoen. Je laat de klant dan tijdens het bestellen kiezen voor bezorging bij een PostNL locatie dichtbij. Afhankelijk van de openingstijden van de desbetreffende PostNL locatie bepaalt de klant wanneer hij of zij het pakket ophaalt.

Toevoegen van een gebruiker in Google Analytics

Lucians | Blog
Wanneer je iemand anders toegang wilt geven tot je Google Analytics account dan kun je in theorie je wachtwoord delen met die persoon. Mooier is het om het account van de andere gebruiker toe te voegen in jouw Google Analytics account, zodat je zelf de controle houd op je account. Hoe je een andere gebruiker kunt uitnodigen voor toegang van jouw account lees je hier.

Phishing via je Google Agenda

Lucians | Blog
Van phishing via WhatsApp, mail, pop-ups en social media zijn we vrijwel allemaal op de hoogte. Al zijn de berichten tegenwoordig haast niet van echt te onderscheiden, toch lukt het de meesten van ons om verdachte berichten niet te openen, niet op links te klikken en zeker niks te downloaden. Relatief nieuw is phishing via je Google Agenda. Er worden agenda-items - mét phishinglink - in je agenda gezet die niet van echt te onderscheiden zijn.

Video op je website, goed idee?

Lucians | Blog
Video is hot. Want we kijken liever naar filmpjes dan dat we lange lappen tekst lezen. En iedere ondernemer heeft het idee dat video's dé manier zijn om maar onder de aandacht te komen van zijn of haar doelgroep. Maar geldt dat ook voor instructies of wanneer je meer informatie wil over een bepaald onderwerp? En volstaat dan een video, of sluit je dan de gebruikers buiten die liever wél (eerst) wat lezen?

Wat is een long-tail zoekterm?

Lucians | Blog
Voor veel bezoekers van je website is een zoekmachine de startpagina van hun internetbezoek. Een zoekterm is een term die je invult in een zoekmachine en waarover je meer wil weten, je wil dus een lijst met relevante websites aangereikt krijgen die gaan over die zoekterm.

Heb jij YouTube-filmpjes op je website?

Lucians | Blog
Dan ben je verplicht om de bezoekers van je website toestemming te laten geven voor het plaatsen van cookies, ookal doet jouw website dat zelf niet… want YouTube plaatst deze! Zelfs al voordat het filmpje bekeken is. Wil je de bezoekers van je website niet ‘lastigvallen’ met een cookiemelding, dan kun je YouTube-filmpjes anonimiseren voordat je ze ‘embed’ in je website. Dat doe je zo.

Google komt met BERT-update

Lucians | Blog
Het algoritme dat Google gebruikt, heeft dagelijks wijzigingen. Deze wijzigingen zijn klein en worden (vaak) niet aangekondigd. Maar eens in de zoveel jaar komt Google met een grote update die zoekresultaten zal verbeteren. Na vijf jaar is daar nu de BERT-update, BERT staat voor Bidirectional Encoder Representations from Transformers, een deep learning algoritme die menselijk taalgebruik en de context van een zin beter begrijpt.