fbpx

Tekst kopiëren zonder verborgen opmaak

Wanneer je tekst vanuit een website of een programma zoals Word kopieert om te gebruiken voor je eigen website, komen er ongemerkt scripts en opmaakcode mee die de weergave van jouw tekst op je website beïnvloedt.

De tekst op een website wordt automatisch opgemaakt en hier hoef je dus zelf helemaal niks voor te doen. Kopieer je per ongeluk - onbewust - toch opmaak of scripts mee, dan kan dit voor vervelende effecten op je website zorgen. Zo kan het lettertype anders zijn dan de rest van de tekst op je website, of de tabs en interlinie van de regels tekst wijken af. Dit zorgt voor een rommelige webpagina die er onprofessioneel uitziet.

Het is dus van groot belang om je bewust te zijn van het feit dat je schone tekst plakt (dus zonder opmaak) in je website. Maar hoe doe je dat, als Word niet het juiste programma is om het uit te kopiëren?

Werk je op een Windows machine, dan is de eenvoudigste manier om je tekst eerst in kladblok te plakken en van daaruit de tekst te kopiëren naar je website.

Werk je op een Macintosh, dan kun je tekst zonder opmaak plakken door gebruik te maken van de toets combinatie:

cmd⌘ + shift⇧ + option⌥ + V

Volg ons!
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Ik ga akkoord met
de Privacyverklaring
Ik ga akkoord met
de Privacyverklaring
Copyright © 2021 Lucians. Alle rechten voorbehouden.

 Deze webite draait op 100% hernieuwbare energie.

This website is hosted Green - checked by thegreenwebfoundation.org