Skip to main content

Repelsteeltje

Op een zaterdag in 1996 hebben we met elkaar “op de SBN Doorman wijze” het sprookje van Repelsteeltje verfilmd. We hebben de hele film in een luttele 3 uur geschoten inclusief verdelen van rollen, instuderen teksten en het maken van kostuums en decor. Naar mijn idee nog steeds een bijzonder prestatie, wat ook aangaf hoe we toen van jong tot oud 1 team waren.

De camera was geregeld via de Koninklijke Marine waar ik toen werkte en uiteindelijk is ook de film daar in de studio afgemonteerd.

1996 was trouwens het jaar dat mobiele telefoons net uit waren en alleen nog maar konden bellen en verder niks. In 2003 kregen we pas voor het eerst SMS functie op onze telefoons. 1996 is ook het jaar dat de dienstplicht werd afgeschaft en de Erasmusbrug werd geopend. Maar ook het jaar waar een schaakcomputer voor het eerst een wereldkampioen verslaat en het jaar dat de eerste Nederlandse zoekmachine op het internet verschijnt genaamd Ilse. Google bestond toen nog niet. 1996 is ook het jaar dat Fokker failliet ging en het jaar dat Martin Garrix werd geboren en waar België als laatste land van Europe de doodstraf afschaft. Ja het is dus best al een tijdje geleden 😉 en in dat jaar maakten wij deze film.

Na 3 uur hard te hebben gewerkt komt er een moment van ontlading (ook in de video opgenomen) en hebben we weer als vanouds een heerlijke zaterdagmiddag gehad.

Enkele weken later nadat de film is gemonteerd en iedereen die week daarvoor zijn kopietje heeft gehad komt Robert naar me toe rennen. Helemaal ontredderd dat ik zijn naam ben vergeten op te nemen in de aftiteling. Ik zie zijn verdriet in zijn ogen nu nog voor me en heb mezelf meerdere malen afgevraagd hoe ik dit heb kunnen missen. Robert nogmaals sorry!