Skip to main content

Onderhoud Website

onderhoud websiteStrippenkaart

Voor een ondernemer is een website tegenwoordig haast een must maar het bijhouden ervan is bijna net zo belangrijk en wordt vaak onderschat. Omdat u zelf veelal met andere zaken bezig bent is het soms lastig om weer de handleiding erbij te pakken en uit te zoeken hoe iets op de website kan worden aangepast. Ook kunnen er problemen ontstaan die u zelf niet kunt oplossen. In zo'n geval is de strippenkaart een uitkomst. Het biedt u de mogelijk om ook voor kleine wijzigingen en aanpassingen snel en eenvoudig hulp in te schakelen.

Lees meer over de Strippenkaart

Preventief onderhoud

Maar vergeet niet dat naast de inhoud van uw website ook de software onderhoud nodig heeft. Hoe pijnlijk is het wel niet om te moeten vertellen dat de gegevens van klanten zijn ingezien, dat er beschamende zaken op uw site zijn gezet, of zelfs malware waarmee de bezoekers besmet raken? Of dat er via uw accounts spam wordt gestuurd, waarna vervolgens uw echte mails niet meer aankomen? 

Om dit te voorkomen is het belangrijk om de software up-to-date te houden. Regelmatig komen er namelijk updates uit van Joomla of WordPress waarin verbeteringen zijn doorgevoerd, bugs zijn opgelost,  maar ook beveiligingslekken zijn gedicht. Ditzelfde geldt voor de extensies die zijn gebruikt voor extra functionaliteiten op de website. Het is zaak om het CMS (lees Joomla en WordPress) en de extensies bij te werken naar de laatste veilige en stabiele versie. Wij zorgen dat het CMS en deze extensies minimaal 4x per jaar worden bijgewerkt naar de laatste stabiele versies. Indien er een belangrijk beveiligingslek is gedicht zullen we hiervoor een extra moment inplannen om deze door te voeren. Wij houden deze berichten in de community voor u in de gaten zodat u hier geen omkijken naar heeft.

Lees meer over Preventief onderhoud