Skip to main content

Bouw Websites & Webshops

Lucians bouwt de websites en webshops van haar opdrachtgevers in Joomla!™. Joomla!™ is een Content Management Systeem (CMS) waarmee je websites en online applicaties kunt bouwen. Joomla! is één van de meest gebruikte pakketten om websites mee te maken en is voor iedereen vrij beschikbaar.

Joomla! blijft up-to-date en wordt continu uitgebreid doordat er duizenden Joomla!-fanaten over de hele wereld meewerken aan de ontwikkeling en het onderhoud van Joomla! Daardoor worden er steeds weer nieuwe functionaliteiten ontwikkeld.

Van concept naar website

Joomla! is als het ware een grote blokkendoos met functionaliteiten en website elementen die alleen nog maar op hun plek gezet hoeven worden. Hoewel dit heel erg simpel lijkt, brengt dit nog wel wat werk met zich mee voor de website helemaal klaar is om live te gaan.

Aan de hand van het eerder gemaakte concept, wordt een aantal templates uitgekozen die we nader bekijken. Hierbij houden we vooral de gewenste functionaliteiten in gedachten en de gewenste uitstraling. Indien gewenst maken we een aantal Photoshop-ontwerpen om onze ideeën visueel te maken. Wanneer de voorkeur is uitgesproken, gaan we de website aan de hand van dit ontwerp en de gekozen template bouwen.

Hierbij wordt begonnen met het (op)bouwen van de website. Wanneer de structuur staat, alle gewenste pagina's en functionaliteiten een plek hebben gekregen, beginnen we met de 'voorkant'. De template wordt geheel naar het aangeboden ontwerp uitgewerkt en krijgt steeds meer de gewenste look & feel. Wanneer de definitieve teksten en beelden geplaatst zijn, metadescriptions ingevuld zijn en we hebben de website getest, is hij klaar om live te gaan.

Flexibele werkwijze

Gedurende dit proces vindt er nauw overleg plaats met de opdrachtgever. Vaak begint gedurende het ontwikkelproces de website steeds meer te 'leven' en komen er meer wensen of meer specifieke vragen op. Door onze werkwijze en het gemak van Joomla! kunnen wij dit gedurende de bouw van de site heel makkelijk meenemen, waardoor de website die wordt opgeleverd ook helemaal naar uw wens is!