Skip to main content

Een goede site is een veilige site!

preventief onderhoud

Een veilige website is enorm belangrijk en het is daarom zaak om ervoor te zorgen dat je website up-to-date is. Niet zozeer de content – dat is om andere redenen belangrijk om actueel te houden – maar de software en gebruikte extensies. Wij helpen je graag bij het up-to-date en dus veilig houden van je website. Hoe? We leggen het je uit…

Je website is gebouwd in Joomla of WordPress. Op het moment van opleveren was de software up-to-date, maar dat verandert snel.

Joomla en WordPress zijn Content Management Systemen waar continu aan gewerkt (verbeterd!) wordt en waar nieuwe versies van verschijnen. Deze nieuwe versies zorgen ervoor dat bugs zijn opgelost, verbeteringen zijn aangebracht en eventuele beveiligingslekken zijn gedicht. Het is dus belangrijk dat je werkt met recente software versies. Oudere versies kunnen lekken bevatten die misbruikt kunnen worden door kwaadwillenden. Hoe pijnlijk is het wel niet om te moeten vertellen dat de gegevens van klanten zijn ingezien, dat er beschamende zaken op je site zijn gezet, of zelfs malware waarmee de bezoekers besmet raken? Of dat er via jouw account spam wordt gestuurd, waarna vervolgens je echte mails niet meer aankomen? Je kan hierdoor zelfs bij Google op de zwarte lijst belanden, met volledige verbanning uit Google als gevolg.

Om dit te voorkomen is het dus belangrijk om de software up-to-date te houden. Ditzelfde geldt voor de extensies die zijn gebruikt voor extra functionaliteiten op de website. Denk hierbij aan een agenda- of kalenderfunctie of een mooie slideshow of gallery van foto’s. Het is zaak om zowel het CMS als deze extensies frequent bij te werken naar de laatste veilige en stabiele versies. Ook templates kunnen na een update niet meer werken, waardoor er een nieuwe licentie aangeschaft moet worden. Veel extensies zijn niet gratis en vereisen ook een licentie. Alleen al de licentiekosten kunnen oplopen tot honderden euro’s wanneer je de nodige extensies in gebruik hebt.

Om onze klanten niet op te zadelen met deze hoge kosten, hebben we deze kosten opgenomen in het Preventief Onderhoud. Wij zorgen ervoor dat het CMS (de software van je website) en deze extensies regelmatig worden bijgewerkt naar de laatste stabiele versies. Wij houden deze berichten in de community voor u in de gaten zodat u hier geen omkijken naar heeft!

Daarnaast plaatsen we uw website ook in een monitoringsysteem. De bestanden van uw website worden 8x per dag gecontroleerd op wijzigingen. Wanneer er ergens een lek zit, zullen kwaadwillenden deze webbestanden (willen) aanpassen. Ogenschijnlijk lijkt er niks mis met uw site, maar ondertussen kan hetgeen wat in bestanden geplaatst is, wel schade aanrichten. Dit monitoringsysteem meldt het ons direct wanneer er een wijzigingen aan cruciale bestanden zijn doorgevoerd waardoor we constant op de hoogte blijven van eventuele ongewenste wijzigingen en kunnen indien nodig direct actie ondernemen. Lees meer over de voordelen en kosten van Preventief Onderhoud op onze website.

Ga naar de pagina over Preventief onderhoud

0
Shares